Hyundai Motorsport avslutade ett intensivt och grusigt Rally México med Dani Sordo på andraplats och spanjorens första pallplacering under 2018 FIA World Rally Championship (WRC).

Sordo med kartläsare Carlos del Barrio imponerade under hela helgen genom att haft segervittring under hela helgen och dessutom lyckats registrera tre etappsegrar. Alla tre Hyundai i20 Coupe WRC slutade inom topp sex med Andreas Mikkelsen på fjärde och Neuville på sjätte plats.

Teamets samlade insats bidrog till att Hyundai Motorsport utökade sin ledning i WRCs Konstruktörsmästerskap. Men poäng för fjärde och andra plats har teamet byggt upp en 12-poängsledning efter de tre omgångar som varit Hyundai Motorsports mest framgångsrika start någonsin på en säsong.

Söndagens avslutande etapper bjöd på samma mängd drama som präglat hela helgen och ett väldigt spännande Rally México. Sordo startade söndagen som trea med fokus helt och hållet ställt på att klättra upp på pallen. En incident för Citroëns Kris Meeke under öppningsetappen hjälpte spanjoren att nå just det målet. Fjärdeplacerade Mikkelsen minskade luckan till Meeke men norrmannen stötte på sina egna motgångar i den näst sista etappen då han en kort stund körde fast i ett dike på SS21. Neuville som startat som förstabil under rallyts alla dagar började på söndagen känna sig lite bekvämare i sitsen. Belgaren kämpade sig fram genom en mängd utmaningar under helgen och slutade på en stark sjätteplats. I en jämn kamp i Power Stage med bara 1.4 sekunder som separerade de fyra bästa tiderna tog Neuville tre extra poäng för sin tredjeplats och Mikkelsen två poäng för fjärde. Andraplatsen i säsongens första grusrally är en klar förbättring mot teamets tidigare tredjeplatser i México, som uppnåddes av Neuville i 2014 och 2017.